Az ügyfél megérkezik egy Renault kártyával, aminek a záró- és a nyitógombja is hibás, viszont indítja az autót. Ebben az esetben mérlegelnünk kell azt, hogy teljesen szét kell vágnunk a kártya házát ahhoz, hogy hozzáférjünk a belső zöld nyáklaphoz.

Ez már új kártyaház igénybevételét teszi lehetővé, mely körülbelül 10-11 ezer forint. Ezen felül a két mikrokapcsoló cseréje 4500-5000 Ft. Így már 15-16 ezer forintnál járunk, és ha véletlenül más hibát is észlelünk a panelon, természetesen azt is megjavítjuk, hogy 2 hét múlva ne kelljen emiatt visszajönni.

Mindent egybevéve itt már 20-22 ezer forintnál tarthatunk.

Itt a profi autókulcs másoló szakember felismerheti, hogy jobban jár az ügyfél ha új kártyát készítünk a számára 25-28 ezer forintért. Érdemes megjegyezni, hogy ha szabadkezes vagy keyless go kártyával állunk szemben akkor lehet hogy jobb megoldás a megmentés, mivel ennek a kis szerkezetnek a másolása 50-60 ezer forint.

Máskülönben viszont a Renault kártya másolás kimerülhet az egyszerű kulcsház cserében.

Renault kártya másolás

A sérültre ráült egy 140 kg-os tagbaszakadt alak

 

Avagy mikor járunk jobban anyagilag…

Már Lev Tolsztoj is megmondta hogy minden az Anyegin múlik.
A viccet félretéve, eléggé összetett, bonyolult témát feszegetünk azon tűnődve, hogy érdemesebb megjavítani e egy slusszkulcsot minthogy inkább lemásoltassuk azt?

Mercedes bicskakulcs másolás

Adott egy Mercedes bicskakulcs, a kulcs házában “fityeg” a kulcsszár, és jellemzően rossz állapotban vannak a nyomógombok is.

Ebben az esetben érdemes megmenteni a kis szerkezetet mert az új bicskakulcs készítésére nincs vagy csak nagyon kis esély van.

Hogy miért?

A Mercedes bicskakulcsok “külön állatfajok”, mert már nem lelhetők fel komplett formában a nagykerekben, illetve nehéz kulcsalkatrészhez jutni az autóbontókban is.

Ha mégis valahonnan sikerül felhajtani egy használt Merci bicskakulcsot, az már nagy valószínűséggel le van záródva egy gépkocsihoz.

Ez azt jelenti hogy “szűzre” kell tenni, mielőtt bonyolult folyamatok sokaságával feltanul az adott autóhoz.

Amikor kimondok egy ilyen bicskakulcsra 55-60 ezer forintot, akkor az ügyfél seggel megy ki az ajtón úgy ahogy bejött.

Mercedes bicskakulcs másolás

A viccet félretéve, jobban jársz ha a kulcsház cserét és a javítást számolva, kifizetsz 15-18 ezer forintot. Így megkapod a gyári autókulcsot az eredeti algoritmussal.

Az autókulcs másolás, illetve a javítás és a házcsere témát úgy kell tekintenünk, mint a póker játszmákat. Minden helyzet más és más, mindig sikeresen el kell döntenünk, hogy a javítás lehet jó megoldás, vagy inkább másoljuk az adott kulcsot.

Autókulcs házcsere

  • Mikor kell meglépnünk?
  • Érdemes-e halogatni?

Természetesen a válasz: nem!

Mivel ha már sérült, vagy ne adj isten lyukas a kulcsház, akkor az könnyen beázhat, illetve olyan sérülések keletkezhetnek a záró-nyitó elektronikán, amit már nem lehet javítani.

Általában egy kulcsház csere pár ezer forintból orvosolható, így megmentettünk egy akár 50-60 ezer forintos kulcsot is.

Hidd el én szívesebben veszek el tőled több tízezer forintot egy komplett kulcsra, de miért ne előzzük meg ezeket a költségeket?

Addig hozd be a javításra szoruló slusszkulcsot, amíg értelme van, és nem kell teljesen új komplett kulcsot készíteni az autóhoz.

Mindenesetre akár autókulcs másolás, akár házcsere a Horacsik Vegyesipari és Fémtömegcikk Forgalmazó Kft munkatársai szívesen állnak rendelkezésedre.

Keress elérhetőségeinken!