Mindenkinek azt tudom javasolni hogy amint a kulcsházzal valami probléma adódik azonnal keressen fel minket mert a gumi vagy műanyag nyomógomb beszakadásból komoly problémák is lehetnek.

Általános autókulcs problémák amit nem szoktak komolyan venni:

Megrongálódott beszakadt nyomógombok, amikor még csak a műanyag vagy gumiréteg kopott le a kulcsházról és már kilátszik a kis mikrokapcsoló de a delikvens nem foglalkozik vele és tovább nyomkodja hiszen még így is működik.

Ennek az a veszéje hogyha egy csepp vizet vagy nedvességet kap a záró-nyitó panel akkor rögtön zárlatos lesz és az új elektronika akár belekerülhet 30-40 ezer forintba is.

Beázásnál a kissebb probléma hogy nem tudom gombbal nyitni-zárni az ajtókat de ha az autókulcs záró-nyitó paneljére rá van integrálva az immobililser chip is akkor ez is meghibásodik és indulni sem fog az autó.(természetesen ilyenkor sem árt az ilyen eseteket autókulcs másolással megelőzni hogy ne maradjunk aktív kulcs nélkül)

Ezért mindig mindenkinek azt javaslom hogy amikor kezd a kulcsház tönkremenni jöjjön el hozzánk és pár ezer forintból ki tudjuk cserélni.

Durvább eset amikor már kilyukadt az autókulcs háza és a mikrokapcsolók is le lettek nyomkodva a záró-nyitó panelről. (Én csak lyukaskulcs szindrómának hívom, mert az emberek nagyon találékonyan mindenféle hegyes tárggyal mikrocsavarhúzó,lakáskulcs hegyes vége ill. a hölgyek hosszú francia körömmel is képesek továbbnyomkodni a mikrokapcsoló helyét ami még egy darabig működik is, de rövid időn belül megadja magát)

torott autokulcs javitasIlyenkor is tudunk segíteni, természetesen új mikrokapcsolókat forrasztunk fel a panelra addig pedig a pótkulccsal tud járni a kedves ügyfél.

Természetesen ha nincs másik autókulcs akkor is orvosolni lehet a problémát autókulcs másolással.
(azt bírom amikor a mikrokapcsólót felforrasztattja de a kulcsházat spórolás miatt nem cserélteti le. Ha ön is így szeretne eljárni kérem kérdezze meg orvosát gyógyszerészét…)

Extrém esetek amikkel autókulcs másoló pályafutásom alatt párszor találkoztam:

  • kétnyomógombos Citroen felső köralakú nyomógombjának pótlása a fakanál végének levágásával és pillanatragasztóval való beragasztásával (kreatív a magyar háziasszony :DDDDD)
  • bicskakulcs szár (tudják ami kipattan a kulcsházból) törésének meggyógyítása Epokittal amit úgy összeragasztott a kedves ügyfél hogy csak kis Dremel géppel (ez olyan mint a flex csak kissebb) tudtam szétvágni a kulcsházat és kiszabadítani belőle a záró-nyitó panelt illetve a kis immo kapszulát.
  • főnök nekiálltam hőlégfúvóval de nem jó lett :DDDDDDDDD

És még sorolhatnám hogy milyen kreatívak a mi kedves partnereink.

Ha ilyen vagy hasonló problémája van, kérem forduljon hozzánk bizalommal. (Megígérem hogy nem a fakanál végét fogom beragasztani :DDDDD)

Az autókulcs másolás tevékenységünkbe természetesen beletartozik a kulcsok javítása is.

Ebben az esetben is fenntartom azt az álláspontomat hogy minden érdekel minket amit más autókulcs másoló kollega nem tud megoldani!

Maradok legmélyebb tisztelettel partnereink felé:

Horacsik Attila
az autókulcs másolás egyik elismert “szakpchihológusa”