A Mercedes autókulcs mindig is külön kategória volt az autókulcs másolás,
illetve a feltanítás terén

Ez nem azért fogalmazódik meg bennem, mert nehezebb dolgunk van, mint a többi típusnál, hanem ennél az autótípusnál sokkal egyedibb, kifejezetten a márkára jellemző vonások találhatók meg.

Ilyen például az infra rendszer amit szinte egyedi technológiaként használ az autógyár.

Érdekesség, hogy sokáig, körülbelül 2006-2007-ig nem volt elérhető az infra kulcs a márka haszongépjárműiben. Aztán a Mercedes bevezette ezt a technológiát a Vito illetve a Sprinter esetében is.

A régebbi típusú haszongépjárműveknél általános hiba hogy a vékony “egylépcsős” kulcs könnyen eltekeredik eltörik. Ebből kifolyólag rengeteg munkánk adódik, (köszönjük).

Rendszerint megelőzhető lenne a probléma, ha rendesen tövig be van tolva a gyújtáskapcsolóba a kulcsszár, és úgy lenne elfordítva.

Előzzük meg a bajt egy Mercedes autókulcs másoltatással!

Ezt nem azért mondom, mert mindenképpen a pénzed után ácsingózok, de gondolj bele, hogy ez már egy sérült, elgyengített kulcsocska. Ha tovább gyötörjük, akkor az a legrosszabb helyen és időben fog beletörni a gyújtáskapcsolóba, ahonnan aztán persze ki lehet bányászni ha kiszeded és elhozod nekünk a gyújtáskapcsolót.

A megelőző Mercedes autókulcs másolás ebben az esetben 10-11ezer forintból megoldható, és még az autó sem kell hozzá

Az újabb infrás “beszippantós” (a szakma csak így hívja) Mercedes autókulcs másolása 45-50 ezer forint.

Típuslista, ezeket a Mercedes kulcsokat tudunk másolni:

Mercedes kulcs évjáratok

Ha véletlenül nem találod az autótípusodat a listában,
akkor hívj minket: 06/70 289-5109

Akkor is van megoldás, ha már nincs kulcs az autóhoz

Ha behozod a gyújtáskapcsoló részt és az immoboxot, akkor abból is tudunk autókulcsot készíteni.

Van néhány autókulcs típus, amit kizárólag kábellel, a helyszínen lehet hozzátanítani, de ezt úgyis fogom mondani, ahogy beszélünk róla személyesen vagy telefonon.

Ha “összes vesztett kulcs”  esete áll fenn, akkor kicsit hosszadalmasabb az első “szerkezet” elkészítése.

Ha autókulcs másolásról van szó, és a Mercedes szóba kerül, akkor mindenkitől az hallom, hogy ezt a kulcsot úgysem tudjátok másolni. Erre csak ezzel az örökzölddel tudok válaszolni:

– “nincs lehetetlen, csak tehetetlen ember van”.

Minden szerkezetet le lehet duplikálni, amit ember alkotott.
Ilyen a Mercedes kulcs is.

Keress elérhetőségeinken, tegyél próbára minket!

(A Mercedes Benz hivatalos oldalának linkje)

A 2012-es modellévtől az infravörös SmartKey (okoskulcs) alapfelszereltség minden Mercedes-Benz-ben. A legújabb SmartKey több gombbal rendelkezik, amiket könnyen lehet kezelni akár csukott szemmel is.

A Mercedes SmartKey lehet KEYLESS-GO is.

Mercedes okoskulcs

Odasétálsz a lezárt autóhoz, meghúzod az ajtókilincset, és az autó kinyílik. Még mindig a kulccsal zsebedben beülsz, megnyomod a fékpedált és a “Motor Start” gombot, voila a motor beindul. Tudományos-fantasztikus? Nem, ez egy valós lehetőség sok Mercedes-Benz modellnél.

A kisfogyasztású rádió adó-vevők az ajtókban érzékelik a SmartKey jelenlétét a KEYLESS-GO-val a vezető zsebében, vagy táskájában. Ha megérintesz egy kis gombot az ajtókilincsen, az ajtók bezáródnak, és kinyithatók egyszerűen a kilincs bármelyik részének megérintésével. A gyújtáskapcsoló használata nélkül (a nyílás még mindig ott van, ha szeretnéd), a motor beindul, ha egy gombot megérintesz a műszerfalon (az SL rodster gombja a váltókar tetején van). Biztonsági okokból a fékpedált le kell nyomni a sebességváltó kar parkoló állásában, hogy a motor a KEYLESS-GO gombbal elinduljon.

Kettős üzemmódú jelek

A biztonság és a kényelem legjobb kombinációja érdekében a SmartKey két üzemmódú távoli rendszert használ – rádió- és infravörös frekvenciás jeleket. A feloldó gomb csak a vezetőoldali ajtót, vagy az összes ajtót, valamint a csomagtartó és az üzemanyag betöltő ajtót működteti.

A legtöbb Mercedes-Benz járművön a nyitógomb lenyomva tartása bekapcsol egy hasznos “nyári nyitó” funkciót, amely leereszti az ablakokat, és kinyitja a napfénytetőt a parkoló autóban csapdába eső forró levegő eltávolításához. Fordítva, ha a lezárás gombot lenyomva tartjuk, az összes ablakot és a napfénytetőt bezárja. Biztonsági okokból a kulcsot a vezető ajtaja felé kell irányítanunk.

MercedesSmartkey nyáklap

Ilyen szép egy Mercedes kulcs nyáklapja

A sofőr a SmartKey-t ugyanúgy működtetheti hagyományos módon. A távirányító egység kioldógombja kinyitja az ajtót, és a SmartKey-t betoljuk a gyújtáskapcsolóba és elfordítjuk. Amint a járművezető elfordítja a kulcsot, az infravörös adatcsere egy másodperc alatt megtörténik. Ha a helyes kódot visszaküldi, a kormányzár ki van oldva, a gyújtásáramkör be van kapcsolva, és az önindító működik.

Kettős biztonsági intézkedésként a rendszer minden egyes indításkor megváltoztatja a kódokat. Ezenkívül a vezetőnek csak a kezdő helyzetbe kell fordítania a kulcsot. A jármű a motor elindulásának pillanatában lekapcsolja az önindítót, megakadályozva ezzel az indítókerekek sérülését.

mercedes belsőkulcs

A SmartKey egység belsejében egy rejtett kicsi kulcs található, amivel le lehet zárni a kesztyűtartót (és a csomagtartót a szedánokon, kupékon, kabriókon és roadstereken), majd zsebbe rakhatjuk, mielőtt a távirányítót a parkolószolgálathoz leadnánk. A fém kulcs kinyitja az ajtót akkor is, ha a távirányítóban lévő elem lemerül. Mivel azonban az autóból történő adatcsere akkor is működik, ha a SmartKey akkumulátor lemerült, az autó továbbra is indítható a távirányítóval.

Itt egy videóban meg is tekintheted a trükköket:

 

Ebben a videóban pedig a kis rejtett kulcs titkára derül fény:

Rés a pajzson

Angol autótolvajok készítettek egy jelvevőt, amivel a lakás bejárati ajtajához közel letett kulcs jelét fogták, és ezt a “lehalászott” jelet továbbították az autó mellett álló tettestárs kezében lévő “ismétlő adónak”. Az autó úgy érzékelte, mintha a kulcs ott lenne a közelében és beengedte a tolvajt. Ravasz.

Hogy nézett ki ez a gyakorlatban? A lenti videó megmutatja.

Hogyan lehet ezt kivédeni?

Ha hazamegyünk, egy kis zárt fémdobozba tegyük a kulcsot, (egy teásdoboz is megteszi, de egy Mercedes kulcs valami elegánsabb megoldást szeretne) ahonnan a jel nem tud elkószálni.

Mercedes autókulcs kérdésed van? Keress minket elérhetőségeinken!