KIA autókulcs másolás

KIA autókulcs másolás problémád van? Elveszett? Eltört? Nem működik?

Ezen a kellemetlen helyzeten segíthetünk, akár a legegyszerűbb fém kulcs, akár a legmodernebb KIA autókulcs másolás a feladat!

KIA autókulcs másolás a kezdetektől

1973-ban amikor az első gépkocsi legördült a gyártó szalagról, még nem nagyon foglalkoztak a tervezők az indítókulcs “csinosságával”. Így az első darabok simán fémfejű és szárú kulcsok voltak.

régi fém KIA kulcs

 

Ez azt jelentette hogy egyszerű de mindenképpen időtálló darabokról beszélünk. Gondoljunk bele, nem volt plasztik fej és immobiliser, ami tönkremenjen. Az elkészítés illetve másolás is egy egyszerű tűreszelő készlettel megoldható volt. Természetesen ha túlreszelted a nyerskulcsot, akkor kezdhetted előlről az egészet, de én úgy gondolom hogy ez volt a valamikori igazi “szakma”.

A 80-as 90-es évek

Itt már észrevehető a változás, hiszen a fémfejű kulcsok is műanyag bevonatú fejet kaptak. Ez már olyan szemmel látható változás volt a KIA autókulcs másolás történetében, amit más autógyárak is ebben az időben léptek meg.

 

KIA autókulcsKIA műanyagfejű autókulcs

 

Az is elmondható erről az időszakról hogy már kialakulóban voltak az első “duplikáló masinák” ezért a szakik lassan elfelejthették a reszelőkészletet.

1995 amikor minden megváltozott

Erre az időpontra tehető az immobiliser rendszerének kialakítása az autóiparban. Nem volt kivétel ez alól a Kia sem. Korábbi plasztik fejű kulcsaiba egy kis piros chiptartó tasak került, mely az immo-chip biztonságos tárolását hivatott elvégezni.

KIA plasztikfejű autókulcs

 

Egyelőre csak a márkakereskedés tudta biztonságosan feltanítani a kis üveg kapszulát. Egy-két év múlva már ez is megváltozott, így az ügyesebb szakik már tudtak dolgozni ezen szakterületen is.

2004-2006: megjelentek az első KIA nyomógombos és bicskakulcsok

KIA autókulcs másolás bicskakulcsok esetén

Ezt az időszakot az jellemzi, hogy már van egy biztonságos alap, ami a immobiliser chip másolást illeti, de mellette megjelenik a kulcsokon a nyomógomb. Ez a funkció olyan kényelmi szolgáltatást jelent, amit a Kia is kénytelen volt ez időben meglépni, hiszen más autógyárak már 1998-tól rendelkeztek ilyen kulcsokkal. A KIA bicskakulcs kínálatában elérhető sima fekete, és króm szélű változat is, melyet a mai napig szívesen használ.

KIA bicskakulcs másolás

 

2012-től megjelennek a szabadkezes kulcsok

Ez az a dátum amikor bevezették a keyless-go technológiát. Nagyon bevált, könnyen tanítható kulcsok, melyek ha egyszer felkerülnek az autó rendszerébe, akkor nem kell attól tartanunk, hogy esetleg törlődnek a motorvezérlő memóriájából. (Csak zárójelben jegyzem meg hogy ez más márkáknál néha előfordul.)

Ezenkívül nem mehetünk el amellett sem, hogy a Kia szabadkezes kulcsai nagyon méretarányos, kecses darabok melyet jólesik az embernek a kezében tartani.

KIA autókulcs másolás gyorsan és jó áron

Ha KIA kulcsot szeretnél másoltatni korekt áron, keress minket az elérhetőségeinken!

A KIA autógyár története

A KIA egy betűszó, mely a gyár hivatalos álláspontja szerint azt jelenti hogy: Kiemelkedni Kelet-Ázsiából. A dél-koreai cég még 1944-ben alakult. Akkor még Korea japán fennhatóság alá tartozott. Először még csak acélcsöveket és kerékpáralkatrészeket gyártott.

  • 1951-ben elkezdett motorkerékpárokat gyártani a Honda licencei alapján.
  • Nem sokat váratott magára, ugyanis 1962-től már kisteherautókat is gyártott az üzem.
  • 1973-ban nyílt meg első gépkocsigyártásra is alkalmas üzemegysége melyet a mai napig használ.
  • 1986-ban leszerződött a Ford és a Mazda ipari óriásokkal, és közös munkájuk meghozta gyümölcsét, mivel a Kia 1994-ben már az amerikai piacra is betörhetett. Egyelőre csak az Oregon állambeli Portlanben volt jelen, és mindössze csak négy márkakereskedés volt. Eleinte csak a Sephia volt megvásárolható, majd megjelent a piacon a Sportage és a Ceed is.
  • Ezután rövid időn belül nagyon elterjedt márka volt egész Amerikában. Nem sokra rá nemhogy az USA-ban, de az egész világon elterjedt márka lett.

Napjainkban pedig a KIA szó egyet jelent a megbízhatóság és a kényelem harmóniájával.

KIA kulcsmásolás