Először is tisztázzuk mi az indításgátló?

Az immobiliseres chipet arra a célra fejlesztették ki nagyon okos mérnökök, hogy ne lehessen olyan könnyen ellopni az autót, ha már egyszer elfordult az a zárfésű vagy a zártörő “készülék” amit a gyújtáskapcsolóba belehelyeztek a tolvajok.
Ez a rendszer úgy működik, hogy van egy vevőegység az autóba építve, ez az immodoboz ennek van egy antennája ami a gyújtáskapcsolóra van ráhúzva. Ez a rendszer összeköttetésben van a motorvezérlővel.
Ha az immokarika nem azt az ID kódot ill. algoritmust érzékeli, amit valamikor a gyárban hozzáillesztettek akkor elfordul a kulcs a gyújtáskapcsolóban, de nem fog beindulni, mert az immokarika és a kulcs között nincs meg a megfelelő információáramlás.
Tehát az immobiliser kérdését mindenképpen meg kell oldanunk ahhoz, hogy a gépkocsi el tudjon indulni.

Más kérdés viszont a távirányító működése

Ha csak immobiliseres kulcsot készítünk távnyító nélkül, azt természetesen sokkal olcsóbban el tudjuk készíteni mint a távirányítós társát.
Míg az immós slusszkulcs “csak” 8000 Ft-tól 24000 Ft-ig terjed, addig egy komplett kulcs távirányítóval 25000 Ft-ról indul és ahogy szokták mondani határ a csillagos ég, mert az újabb évjáratú autóknál ez az ár akár a 70-80 ezer forintot is elérheti.
Ugyanakkor felvetődik a kérdés hogy érdemes e olyan komplett kulcsot készíteni a már meglévő távirányítós kulcs mellé, ami távvezérli az autót?
Ez attól függ,
hogy ha távnyitóval zártam be az autót és úgy nyitom, hogy elfordítom az ajtónyílásba és elkezd riasztani, akkor még mindig van az a lehetőségem, hogy beülök a kocsiba és eltekerem a gyújtáskapcsolóban az indítókulcsot, így az immobiliser kioldja a gyári riasztót. (Általában úgy tervezték ezeket a gépjárműveket, hogy már ajtónyitáskor kioldja a gyári riasztót, így már be se kell ülnünk és gyorsan elfordítani a gyújtáskapcsolóban az immós kulcsot, hogy kioldjuk a gépkocsi riasztóegységét.)

Akkor kell azon törnünk a fejünket, hogy komplett távirányítós kulcsot csináltatunk, hogy ha mindezeket a műveleteket elvégeztük, viszont még mindig “visít” az autó.
Vagy ha második kulcsnak is távnyitósat szeretnénk :)

Akármilyen kimenetelű a döntésünk, ha autókulcs másolásról van szó a legjobb döntés a Horacsik Vegyesipari és Fémtömegcikk Forgalmazó Kft. ;)