Drágább e az slusszkulcs készítés mint az autókulcs másolás?

Elveszett autókulcs? Rémálom! Általában a legrosszabb pillanatokban történik meg ilyesmi az emberrel. Amikor épp a rokonoktól indul haza vidékről vagy a nagybevásárlás közepette. Vagy már kitolta a teli bevásárlókocsit az autó mellé, és természetesen nincs meg az utolsó autókulcs.

Ne essünk pánikba!

Elveszett autókulcs

Elveszett autókulcs? 0670 289 5109

Elveszett autókulcs esetén mit tehetünk?

Van e megoldás arra hogy ne kelljen kifizetni a márkaszerviznek több százezer forintot arra, hogy új zárszettet illetve immoboxot szereljen autónkba?

Egy elveszett autókulcs nekünk nem probéma, hanem megoldandó feladat!

 • A legfontosabb ebben a kényelmetlen helyzetben hogy próbáljunk nyugodtak maradni, és keressük elő a gépkocsi forgalmi engedélyét.
 • Ha ez megvan akkor keressenek minket a 06/70 289-5109-es számon vagy személyesen a honlapon megjelölt címen.
 • A telefonban én vagy a kollégák különféle kérdéseket fogunk feltenni az autó típusa illetve évjáratára vonatkozóan. (ezért van szükség a forgalmira)
 • Ha már minden tisztába van téve… vagyis tudunk bizonyos adatokat akkor fogjuk eldönteni hogy mi a legjobb megoldás.

Az általános protokoll hogy a kolléga kimegy a helyszínre, és ott rögtön meg tudja oldani a problémát. Ez az esetek 85-90%-ában így is működik.

Aztán van amikor bejön az a 10-15% és nem lehet a helyszínen az elveszett autókulcs pótlását megoldani. Ilyenkor szoktuk kiszedetni a gyújtáskapcsolót és az immoboxot, majd a munkaasztalon készítjük el az első kulcsot az autóhoz.

Elveszett autókulcs pótlása a semmiből?

Lehet autókulcsot készíteni gyújtáskapcsoló alapján?

 • Ahhoz hogy szét tudjuk szedni az önindító részt vagy hátulról kell kihúzni a “belét” vagy zárfésűvel azaz “lishi”-vel kell kinyitni.
 • Miután ezzel a művelettel készen vagyunk a zárbelsőt kell “szétborítani” hogy kipakolva a lamellákat sorban egyesével, meglegyen a marási kód.
 • Ez alapján már egyszerűen lemarható a nyerskulcs.
 • Összerakva újra a kapcsolót már kész kulccsal rendelkezünk.

Gyújtáskapcsoló lamella

Oké, meg van oldva a gyújtásrész, de mi lesz az immobiliserrel? Ez jó kérdés de természetesen erre is van megoldás.

 • A kormány alatt a burkolatot le kell szedni.
 • A gyújtáskapcsolón van egy karika abból vezet egy vezeték körülbelül 20-25 cm-re egy kis fekete vagy szürke dobozhoz. Na ez az a kis dobozka amire szükségünk lesz.
 • Ez a kis műanyag boxocska egy kis zöld “nyáklapot” rejt, amelyből ki kell forrasztani azt a fekete százlábút aminek megnevezése processzor.
 • Ezt a kis IC-nek nevezett valamit rá kell helyezni egy bizonyos olvasó “padra”. Így az ott tárolt adatok letölthetők.
 • És miután vissza “melegítjük” a helyére az alkatrészt, és bele pattintjuk a “nyáklapot” a műanyag házba, már ki is írhatjuk az új immochipre a komponens adatokat.

Immobiliser panel

Előfordul bizonyos esetekben hogy így sem lehet megoldani a problémát, ilyenkor kénytelenek vagyunk “immo off”-ot alkalmazni. Itt már bonyolultabb a történet mert a motorvezérlőt is “mókolnunk” kell.

Ez már elég költséges beavatkozás és akár 40-50 ezer forintba is belekerülhetaz elveszett autókulcs pótlása. Szeretnénk magunknak ilyen problémákat?

Ki akarna magának ilyen költséges javítási eljárásokat?

Ezért javasoljuk hogy mindig legyen egy pótkulcs otthon, így van egy “menekülési útvonal”.

Előzzük meg ezeket a “zsebbenyúlós” problémákat autókulcs másolással. Vedd fel velünk a kapcsolatot!