A minap nagyon érdekes aplikációra találtam a GooglePlay boltjában.

A „KeyMe: Copy, Save, Share Keys” telefonos alkalmazás nem kevesebbet ígér, mint hogy a telefonommal beszkennelt kulcsaim bármelyikét, például az autókulcsomat egy földrajzilag távol lévő helyen (ahol éppen beesett a folyóba a kulcsom és most ott toporgok az autóm mellett) megmutatja nekem a legközelebb eső automatát és voila! az ujjlenyomatom azonosításával már el is kezdi a sárga bódéautomata legyártani a kulcsom másolatát. A fizetést az automata bankkártyával intézi. Ejha!

keyme app google play

 

Keres nekünk lakatost

Ha esetleg nem szkenneltem volna be előre a kulcsomat, akkor is segít megmutatni a legközelebbi (a KeyMe-vel szerződött) megbízható lakatos elérhetőségét.

kulcsmasolo kereso1

Más irányból sem hagy cserben a KeyMe cég, ha egy általuk „kioszk”-nak nevezett automatához elfáradunk, bedugjuk a kulcsunkat amit az okos szerkezet beszkennel, 3-5 nap múlva már hozza is nekünk a postásbácsi a másolt kulcsokat.

keyme folyamat1

Egyharmadába kerül

A honlapon módunk van kiválasztani az autónk gyártóját / típusát / évjáratát és ezután már meg is tudtam, hogy esetemben a Carinám kulcsmásolatának ára csupán a harmadába fog kerülni, mint egy Toyota dealernél.

carina autokulcsmasolas

satisfaction guarantee.a5b9f5eGondolhatnánk, hogy kis hazánkban mekkora segítség volna egy ilyen kulcsmásoló-automata hálózat. Nem annyira csinos a menyasszony még Amerikában sem, pedig így telefonos applikációval megtámogatva nagyon trendinek tűnik a dolog.

Az applikáció vevői hozzászólások szerint a kulcsok a legtöbb esetben nem elégítik ki a „cyber-autókulcsmásolók” igényeit.

Mi lehet a probléma?

A legégetőbb természetesen az, hogy nem kapjuk meg a kulcsot, vagy nem kapjuk meg időben. Pedig ezeknek az automatáknak az egyik nagy előnye az volna, hogy akár vasárnap éjjel is hozzájuthatunk az elveszett autókulcsunk másolatához.

A másik probléma, hogy a kulcs elkészül, csillog-villog, de nem nyitja a zárat. Lehet, hogy csak egy kis sorját kellene lereszelni róla (valahonnan), de ha egy idegen helyen vagyunk a bezárt autónk mellett, nem sűrűn van nálunk reszelő (sem).

Van úgy, hogy belemegy a kulcs a zárba, csak nem fordul el. Van úgy, hogy az applikációval mentett autókulcs nincs meg az automata rendszerében.

Pedig a honlap 100%-os elégedettséget hirdet :(

Addig is, amíg a cybervilág nem kerekedik felül az ehhez hasonló problémákon, ajánlom magamat :)

Horacsik Attila