Igen, lehetséges!

Hogy hogyan? Elmagyarázom.

Mindenkinek azt javasoljuk évek óta, hogy az utolsó autókulcsot mindig le kell másoltatni. Vannak akik megfogadják a tanácsunkat és vannak akik nem.
Most azokhoz szeretnék szólni, akik nem szívesen másoltatják le utolsó autókulcsukat.
(mert én úgyis vigyázok rá… ill. én még soha nem hagytam el autókulcsot címszóval nem meggyőzhetőek a megelőzésre)

Ha már megtörtént a baj

akkor kérem először is hívjon fel és készítse elő a forgalmi igazolványt hogy pontos adatokkal be tudjuk azonosítani, hogy mílyen típusú és mikori évjáratú az autó.
Miután ezeket a fontos tényezőket letisztáztuk, fogom megmondani hogy mire lesz szükségem, illetve hogy milyen alkatrészt kell kiszerelni a gépjárműből az első immobiliseres autókulcs elkészítéséhez.

Általában az első dolog amit “bekérek” az a gyújtáskapcsoló, amit ki kell szereltetni egy autószerelővel. Ez alapján tudom a szár részét kialakítani az autókulcsnak.
Ezen kívül általánosságban elmondható, hogy az esetek 95%-ában szükségem lesz (persze csak ha az autókulcs immobiliseres) az “immobox”-ra, ami a gyújtáskapcsolótól kb. 20-25 cm-re helyezkedik el (a gyújtáskapcsolóra van ráhúzva az immokarika, ebből vezet vezeték egy kis fekete doboz felé… na ez kell nekünk!!!… mármint a kis fekete doboz) (VW csoportnál a kilométerórára is szükség lesz, mert ezeknél a típusoknál itt tárolódik a memória)

Így nézhet ki egy “immo-box”, ez például egy Toyota Prius-é:

immobox

Ha ezek az autóalkatrészek megvannak, és elhozták hozzánk, akkor kb. 1-2 munkanap alatt tudjuk prezentálni az első kulcsot az autóhoz.

Árügyileg nagyon eltérő és típusspecifikus hogy mennyiért tudjuk megcsinálni az első autókulcsot, ezért csak a pontos típus és évjárat megadása után tudom megmondani hogy mennyibe fog kerülni.

Mindenesetre megelőzi a problémát az autókulcs másolás művelete, mellyel rengeteg fölösleges és bosszantó gondtól megszabadulhatunk!

Ha mégsem győztem meg, hogy az utolsó autókulcsot le kell másoltatni, semmi probléma, hívjon bizalommal és segíteni fogok!

Maradok legmélyebb tisztelettel partnereink felé:

Horacsik Attila
Autókulcs másolás-ért felelős “helyettes államtitkár”