Autókulcs klónozás

Autókulcs klónozás - ID48 chipEddig az ID48, A1, A2, A3 immobiliser chipeket csak és kizárólag tanítási folyamattal lehetett hozzáilleszteni az autó computeréhez, amihez én Pl. a Silca SBB nevű csodamasináját alkalmaztam. Autókulcs klónozás nem volt lehetséges. EDDIG!

Örömmel fogadtam a hírt, amikor a Silca bejelentette hogy előáll egy olyan technológiával, ami már le is tudja klónozni ezeket a bonyolult algoritmusokat, így sokkal egyszerűbbé válik az autókulcs klónozás ezen szegmense.

A klónozási folyamat:

Az első mozzanat hogy behozza szaküzletünkbe autókulcsát és innentől kezdve ránk bízhatja magát… jó helyre került.
Először ellenőrizzük az ID kódot, ill. kivizsgáljuk, hogy az ID 48 kategóriából milyen alkategóriába esik a frekvencia (A1, A2, A3,)

Ezután kezdődik az autókulcs klónozás folyamata:

  1. kiolvassuk az információt az autókulcs chipjéből.
  2. kimegyünk az autóhoz és az immodobozról is leolvassuk az adatokat.
  3. a kiolvasott információkkal együtt visszatérünk az üzletbe, és a kulcsot ismét a másológépben elhelyezve megkezdődik az adatátvitel.
  4. mivel annyira bonyolult algoritmusokról van szó, hogy egy autókulcs másoló gép ezt nem tudja kiszámolni, ezért az összegyűjtött információt internetes kapcsolat segítségével át kell küldenem egy olaszországi szerverre (ahol kb. 30-40 számítógép van összekötve).
  5. általában 3-4 perc alatt a szerver visszaküldi az információt a gépemre, és az adatot már másolhatom is a chipre.

Ez a folyamat így néz ki videón:

(marha jó a zene alatta, hiába az olaszok tudnak valamit)

 

A technológia forradalmasítja az autókulcs klónozás ezen szűk perifériáját, mivel ezeknek a bonyolult algoritmusoknak a klónozása eddig elképzelhetetlen volt.

(Eddig ezeket a bonyolult ID kódokat csak illeszteni lehetett az autóhoz, sokszor előfordult, főleg olasz autóknál, hogy a hozzátanítási eljárás végén az eredeti, hozott kulccsal sem indult be az autó HIHI :D. Ezt küszöbölte ki a Silca ezzel az új klón-technológiával)

Kulcsszár marás

Persze azért ne feledkezzünk meg az autókulcs klónozás legfontosabb mozzanatáról a kulcsszár marásáról sem, mert a gyújtáskapcsolóban a kulcsnak el is kell fordulnia!

Végezetül az egyik kedves vevőnk beszélgetését idézem mellyet egy másik kuncsaftunkal folytatott:

“– Te ezek minden autókulcsot le tudnak másolni?
– Mindent is. :D”

 

Maradok tisztelettel:
Horacsik Attila

az autókulcs másolás egyik elismert szakpszichológusa

silca diagnosztika