Az autókulcs készítés, ha már nincs kulcs az autóhoz.

A legfontosabb differencia, hogy míg a másolással meglévő kulcsot duplikálunk, az autókulcs készítés eljárás ajtózárból ill. gyújtáskapcsolóból történik.
Ha ilyen esettel állunk szemben akkor általában ideges hangon hív az ügyfél, hogy legyünk szívesek segítsünk, mert az egyetlen kulcs ami volt az autóhoz elveszett, és hogy most nagyon ott áll a mélygarázsban vagy a fizetős parkolóban ahol 450 Ft/óra a parkolódíj …

Először is kérem nyugodjon meg mident meg tudunk oldani.
Kérem készítse elő az autó forgalmi engedélyét hogy a kocsi pontos adatait be tudja diktálni.

Az első és legfontosabb kérdés:

hogy milyen autóról beszélünk?
(a piros vagy kék színű nem opció :D)
Itt a pontos típusra gondolok mint pl. BMW a dög ;) VW Touran, Szuzuki szamuráj stb. stb…

autókulcs készítés

Ezután fontos megtudnunk hogy

Milyen évjáratú a gépjármű?

Itt is hozzávetőlegesen pontos adatok kellenek, mivel ha a helyszínen roncsolásmentesen kell nyitnunk, akkor előre tudunk készülni, hogy milyen szerszámra lesz szükségünk. (természetesen a helyszínen csak és kizárólag a tulajdonos jelenlétében nyitunk gépjárművet ill. készítünk autókulcsot amennyiben nem tudja igazolni 100%-ban hogy öné a gépjármű kérem ne is keressen bennünket ugyanis minden ilyen próbálkozás elutasításra kerül.)

Persze természetesen az is lehet, hogy nem megyünk ki a helyszínre, hanem az ügyfél szerelteti ki a gyújtáskapcsolót, vagy az ajtózárat az autóból és hozza el hozzánk, és ez alapján készítjük el a kulcsot az autóhoz.
Ebben az esetben ha a gépkocsi évjárata 1995-nél korábbi akkor még nem immobiliseres ebben az esetben elég csak a gyújtáskapcsolót kivenni, és ebből egy sima plasztikfejű kulcsot csinálni amivel indul az autó.
(ezt általában úgy csináljuk hogy szaknyelven „hátulról kihúzzuk a belét” és a lamellasorhoz készítjük el az első kulcsot)
Ha ez megvan akkor amennyiben nem immobiliseres az autó készen is vagyunk…

Általában megelőzendő a bajt rögtön két kulcsot készítünk, hogy legközelebb ne kerüljön ilyen helyzetbe az ügyfél.

Ha viszont immobiliseres,

akkor be kell kérnünk az immoboxot vagy immodobozt is (ezt a kis szerkezetet úgy találjuk meg hogy van a gyújtáskapcsolón egy karika, ami az immodobozka antennája abból megy egy kb. 20 cm-es vezeték egy kis fekete dobozkába … na ez a kis dobozka kell nekünk ez az immobox)

Általában 90%-ban ebből lehet kiforrasztani azt az egységet amiből meg lehet csinálni az első immochipet és ezután már mehet az autókulcs készítés.
(Vannak kivételek… a BMW-nél az EWS dobozt kell kiszedni míg a Volkswagen csoportnál a kilóméterórában van a memória.Itt ezekből fogunk tudni dolgozni.)
Miután ezekhez az alkatrészekhez hozzájutottunk már általában másnapra elkészítjük az autóhoz a kulcsot vagy kulcsokat.

Érdemes rögtön két chipet rendelni mert majdnem hogy mindegy (mármint időben) hogy egy vagy két immochipet írunk bele az immodobozba.
Miután elkészültünk természetesen értesítjük megrendelőnket.

Autókulcs készítés?

Akár autókulcs készítésről, akár másolásról van szó, a Horacsik Vegyesipari és Fémtömegcikkforgalmazó Kft a jó választás :)