Az első és legfontosabb, hogy keress minket, mi vagyunk azok akik tudunk neked segíteni! Akár telefonon akár személyesen keresel bennünket a legjobb helyre tévedtél a témával kapcsolatban. A Ford autókulcs másolás amúgy is külön kategória a szakmában, tehát nem mindegy kire bízzuk eme patinás márka indító „ketyeréinek” duplikálását.

Egy kis Ford történelem

A Ford Motor Company a világ egyik legnagyobb autógyártó vállalata, amit Henry Ford 1903-ban alapított 11 társával mindössze 28.000 dollár kezdőtőkével. Ekkor még ők sem gondolták, hogy a bolygó második legnagyobb gépjárműkonszernjét hozzák létre, ami szorosan összekapcsolódik az amerikai ipar kiemelkedő 20. századi fejlődésével.,

Ennek a patinás gépkocsimárkának hogyan kezdődött a kulcs történelme, azt az alábbiakban fogjuk taglalni. A híres „T modell” még nem igényelt nagy szaktudást a beüzemelést illetőleg. Mindössze egy „kurblival” be lehetett indtani.

Aztán az újabb modelleknél 1930-1940 tájékán már megfigyelhető volt a gyújtáskapcsoló bevezetésével a slusszkulcs használata. Ezeket a teljesen fémből készült indítókulcsokat még kis tűreszelővel készítettek az akkori mesterek. Ez volt még igazán szakma a javából!

Ford T kulcs

Ford T kulcs

Aztán bekerültek a köztudatba úgy körülbelül 1970 években a plasztik vagy műanyagfejű kulcsok. Ezek természetesen még nem tartalmaztak immobilser chipet, de már nem simán csak fémből készültek.

A nagy áttörés itt is mint a többi nagy autógyáraknál 1995-96 tájékán figyelhető meg, amikor is megjelentek az első generációs immo tekercsek, és ezzel megkezdődött az indításgátlós „ketyerék” időszaka. Az elején még nehezen lehetett illeszteni az autóhoz ezeket a chipeket, de persze ahogy a technológia fejlődött, hamarosan egyszerűen lehetett másolni ezeket a transponder tekercseket is.

2000-2001 körül jelentek meg a Ford kínálatában a híres 3 nyomógombos tojás alakú komplett kulcsok. Itt már nem volt elég a chipet klónozni, hanem a záró-nyitó elektronikát is hozzá kellett tanítani a rendszerhez.

2003-2004 tájékán megjelenik a még ma is használatos három nyomógombos banánalakú bicskakulcs, ami jellegzetes, kecses formájával nyerte el a nagyközönség elismerését.

2010-2011-ig nem történt változás külcsínt tekintve, viszont a transponder tekercsek a kulcsban ID kódot váltottak. Ez azt jelentette hogy pár hónapig nem volt megoldás ezek duplikálására. (Természetesen nemsokára ezeket az autókulcsokat is simán lehetett klónozni.)

2011-2012-ben viszont mind az immobiliser chipek, mind pedig a távnyitó frekvenciája változott. A Ford kulcsmásolásban is változások lettek foganatosítva. A külcsín is változott, a banánalakú bicskakulcsból kis kecses csepp alakú bicska, vagy szabad kezes kulcsok lettek. Attól függően hogy az ügyfél milyen kényelmi funkciókkal rendelte a gépjárművet.

És a kényelem csúcsa:

2017-2018-tól már általánossá vált a Ford felszereltségében is a „keyless go” rendszer, ami arra hivatott, hogy ahogy bepattanunk az autóba, egy gombnyomással elérhető legyen az indítás, miközben az autókulcs a zsebünkben „pihen”.

Egy dolog biztos:

A technológia egyre jobban fejlődik, de mi stabilan vele haladunk. Ezért ha Ford autókulcs másolásra van szükség, kérem „Ford”-uljon hozzánk bizalommal, a Horacsik Kft munkatársai mindenben a segítségükre lesznek.

Bár nem az autókulcs másolás téma, de érdekességként érdemes megnézni ezeket a Ford autókulcsokból készítetett ékszereket:

gyűrűk régi Ford autókulcsokból

Régi Ford autókulcsokból gyűrűk (forrás: etsy.com)

Ford gyűrűk